You are currently viewing Serra tanca el castell davant l’afluència massiva de visitants

Serra tanca el castell davant l’afluència massiva de visitants

ACTUALITAT

Noticies

Serra tanca el castell davant l’afluència massiva de visitants

L’Ajuntament de Serra ha decidit prohibir l’accés al Castell de Serra (s. IX) davant l’afluència massiva de visitants. El monument, que és Bé d’Interés Cultural està patint una pressió humana considerable en les últimes setmanes. La decisió es farà efectiva des de les 00.00 hores de demà dissabte, 30 de gener.

“Adoptem esta decisió per tal de salvaguardar la integritat de les persones i al mateix monument” diu l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón. Els informes tècnics aconsellen el seu tancament “a causa de l’estat de conservació en el que es troba i a l’afluència massiva de visitants.”

Les dades de l’oficina de Turisme constaten que el nombre de visitants ha augmentat considerablement durant les últimes setmanes en tots els espais del terme municipal, fonts, àrees recreatives, senders i camins i de manera molt especial en el Castell de Serra.

Control policial

D’altra banda, també es reforçaran els controls per part de la Policia Local per evitar accessos de persones de municipis amb confinament perimetral. Els voluntaris de Protecció Civil també col·laboraran per informar a visitants. “Faig una crida a la responsabilitat individual. La situació sanitària és molt complicada. Hem de fer un esforç col·lectiu i millor quedar-nos a casa.” ha dit l’alcaldessa.