ÀREES MUNICIPALS

Sostenibilitat Ambiental i Agricultura

Sostenibilitat Ambiental

La situació privilegiada de Serra al cor de la Serra Calderona fan del medi ambient una preocupació principal i per això l’Ajuntament de Serra està compromés amb la sostenibilitat ambiental del seu territori. La regidoria de Sostenibilitat Ambiental té com a principal objectiu el desenvolupament de les polítiques municipals lligades al medi ambient.

Agricultura

Tot i l’abandonament de l’agricultura com a mode de vida tradicional, Serra encara manté un entorn agrícola principalment de secà i xicotetes zones d’horta com les de Ria i Tóxima d’origen islàmic i que són un important element del patrimoni cultural i agrícola. Regadiu i secà es donen la mà mitjançant una extensa xarxa de camins agrícoles i rurals. L’agricultura de Serra, minifundistament i bàsicament d’autoconsum, sempre ha estat lligada a la muntanya.

La regidoria d’agricultura té com a principal objectiu el suport a les organitzacions agrícoles i als agricultors locals i a l’impuls de polítiques locals per fomentar la reactivació agrícola, el manteniment dels camins i infraestructures rurals. Des de l’àrea s’està impulsant un Banc de Terres i el campus Ria Tóixima per poder reactivar estes hortes tradicionals des dels vessants agrícoles, de recuperació del patrimoni, del turisme, de l’hostaleria i del comerç local.

Ajudes Reacciona

Ajudes de la Diputació de València de l’estratègia REACCIONA, per a actuacions relacionades amb la gestió forestal i la prevenció d’incendis; la millora del cicle integral de l’aigua; la reducció i la separació de residus; la mobilitat activa; la gestió i la conservació dels espais naturals; l’autoconsum energètic; uns entorns escolars més saludables; i l’educació ambiental.

Convocatòria 2022: Gestió forestal sostenible y prevenció d’incendis forestals.

 

Convocatòria 2021: Gestió forestal sostenible i prevenció d’incendis forestals

Convocatòria 2021: Millora cicle integral de l’aigua a la plaça del Castell.