ACTUALITAT

Festival de música de cambra de la Calderona

Serra celebra el 2n Festival de Música de Cambra de la Calderona de l’11 al 17 de juliol. Durant 7 dies la localitat, enclavada al cor de la Serra Calderona, es convertirà en la capital de la música de cambra. Un festival que reuneix les millors figures del panorama musical de cambra tant internacional com de casa nostra. En total més de 20 músics oferiran 5 grans concerts a més de concerts didàctics, classes magistrals i cursos.

La música de cambra envairà carrers i places així com l’església per convertir-se en escenari dels 5 grans concerts que volen fer un viatge per la música a través dels sentits i les emocions. Baix el lema Sempre en moviment es presenta un repertori que va des del s.XVII fins a l’actualitat, des del jazz al belcant, passant per romanticisme, el barroc i la música valenciana del s.XIX.

Sota la direcció artística de Salvador Bolón, membre de l’orquestra de la Comunitat Valenciana-Palau de les Arts i amb una forta vinculació al municipi de Serra s’interpretaran obres de Brahms, Strauss, Borondin, Schubert, Mozart o Beethoven. Rossini tindrà un concert dedicat per complet amés dels temes de jazz a través del grup Move. La música valenciana estarà present en la cloenda del festival amb obres de Manuel Palau i Salvador Giner. A més més s’inclourà l’estrena d’un arranjament de la compositora valenciana Amparo Edo Biol.

Els concerts i els intèrprets

El II festival de música de cambra de la Calderona presenta una riquesa estilística, de programació i d’artistes molt destacada. En la seua aposta per oferir màxima excel·lència a l’audiència de Serra i de tots els seus visitants el festival continua el seu creixement i en la present edició comptarem amb figures de la talla de Santa Vizine, viola solista de la ConcertgebouwOrkest d’Amsterdam, una de les violistes més destacades de la seua generació. També comptarem amb la col.laboració de Georgi Anichenko, Solista de cello de l’Orquestra de La Monnaie / De Munt de l’Òpera de Brusseles, i destacat membre de l’orquestra del festival de Letonia. Comptarem amb la participación als concerts i a les classes magistrals de la violinista Sjaan Oomen. També comptarem amb joves talents com la violinista Olatz Ruiz de Gordejuela, membre la Gewandhaus Orchester de Leipzig, una de les institucions musicals més antigues del món que destaca per
ser una de les millors orquestres del panorama musical, l’accés a la qual és força complicat. També estarà present al festival Álvaro Gallego, jove violista madrileny, membre de l’Oviedo Filharmonia i gran músic i pedagog del nostre país. Com en l’edició anterior també participarà el destacadíssim flautí Paco Varoch, membre de la Mahler Chamber Orchestra o de la concertista internacional de piano Anastasya Terenkova.
Estarà present al festival la figura d’Ander Perrino, un dels contrabaixistes més importants d’Europa. Solista de la Deutsche Sinfonie Orchester de Berlin, i membre de la Mahler Chamber Orchestra. També comptarem amb la col.laboració dels pianistes Benedicte Palko, directora del festival de música de Stavanger a Noruega i del Festival Joaquín Turina de Sevilla, i de Juan Carlos Garvayo, Premi Nacional de Música amb el trio Arbós.
El clarinetista Joan Enric Lluna ens oferirà un gran programa amb el seu ensemble Moonwinds, que comptarà amb músics de la talla d’Andrés Otín, oboe solista de la mencionada Gewandhaus Orchester de Leipzig, el valencià Joan Ferriol, oboe solista de l’Orquestra del Principat d’Astùries, o del contrabaixiste Toni Garcia, Solista de l’Orquestra Nacional d’Espanya i mestre de l’Escola Superior de Música Reina Sofia.
En l’àmbit del Jazz comptarem amb la figura de Iñigo Ruiz, pianista de reconegut prestigi al món del Jazz, format a les millors escoles de música de Jazz dels Estats Units com Berklee a Boston o el New England Conservatory, i que estatà acompanyat per Alberto Arteta al saxofó, format al Conservatori d’Amsterdam i artista en més de vint produccions discogràfiques. Tindrem la presència del contrabaixista de jazz Javier Callén, i del bateria Borja Barrueta, company de Jorge Drexler i participant de nombroses bandes sonores al costat de artistes de la talla de Perico Sambeat, Jorge Pardo o Natalia Lafourcade.

Essència educativa

Una part fonamental del festival se centrarà en l’educació i participació. Així, els integrants de les bandes de música de la localitat que també participen en l’organització del festival podran acudir a les diferents classes magistrals de cambra que s’han programat durant tres dies. Paral·lelament s’oferiran concerts educatius per als més menuts que acudeixen a l’Escola d’Estiu i concerts didàctics i cursos de música de cambra.

Els espais escènics

Els concerts del festival els celebrarem a diferents llocs representatius del municipi, des de la plaça de la S.M. La Primitiva, l’església parroquial de la Mare de Déu dels Àngels, plaça Sant Isidre, la Casa de la Cultura o l’esplanada de l’ermita de Sant Josep i la Creu que al capvespre ofereix unes visites imponents de la Serra Calderona.

Reserves:
Encara que l’entrada és gratuïta, l’aforament és limitat. Reserva de cadires a l’Oficina de Turisme.: 961688443 961688404