ACTUALITAT

Festival de música de cambra de la Calderona

Serra celebra el 3r Festival de Música de Cambra de la Calderona del 10 al 17 de juliol. Durant 7 dies la localitat, enclavada al cor de la Serra Calderona, es convertirà en la capital de la música de cambra. Un festival que reuneix les millors figures del panorama musical de cambra. En total més de 25 músics oferiran 5 grans concerts, un d’ells educatiu, a més de classes magistrals i cursos.
La música de cambra envairà carrers i places així com l’església parroquial per convertir-se en escenari dels 4 grans concerts i un didàctic que volen celebrar la vida, buscant la diversió, el divertiment, gaundint de la música i dels entorns que el municipi ofereix.
Baix el tema un divertiment sonor, presentem un repertori que va des del s. XVII fins a l’actualitat. Sota la direcció artística de Salvador Bolón, violoncel solista de l’orquestra de la Comunitat Valenciana-Palau de les Arts i cello nº 4 de la London Symphony Orchestra i amb una forta vinculació al municipi de Serra s’interpretaran obres de Michael Haydn, Mozart , Poulenc, Strauss, Jean Françaix, Metallica i The Beatles.

Els concerts i els intèrprets

El 3r Festival de música de cambra de la Calderona començarà amb un concert inaugural ple de força i festa, Katharsis Ensemble presenta “Brindant la nota”, un espectacle que va triomfar al Muver de Saragossa el 2021 i que es caracteritza pel seu to desenfadat i molt proper a l’espectador, que se sentirà part de l’espectacle, i que serà protagonitzat per l’excel·lent baríton Manel Esteve.

Continuarem amb “divertiments de tots els colors”. Un recorregut pels divertiments més especials de la música de cambra, que no són interpretats sovint, i suposaran un gran descobriment per a l’oient. El concert estarà protagonitzat per KairosProject, que concentrarà a artistes de gran rellevància internacional. Música d’autors com Michael Haydn, Mozart o Jean Françaix ompliran de color l’església de Serra.

El tercer concert estarà protagonitzat per un quartet de violoncels, que des de l’ermita oferiran un concert molt peculiar, ple de melodies reconegudes per a tots els públics i que faran gaudir l’oient en un viatge que ens portarà des de moments musicals festius del S. XVIII fins a músiques imprescindibles del pop-rock del S. XX. Amenitzant el concert amb una col·laboració amb la bodega d’Utiel-Requena “Vera de Estenas”.

Finalitzarem els grans concerts del festival 2023 amb el característic concert de Jazz, en el que enguany tindrem el privilegi de rebre a Reinier Elizarde “El Negron”. Un dels contrabaixistes referents del jazz a Espanya, que ens visita amb la cantant Marina Lledó per a presentar El Condao, un treball alabat per la crítica i que presenta una rica varietat estilística.

Essència educativa
Una part fonamental del festival se centrarà en l’educació i participació.
L’últim concert serà educatiu al CEIP Sant Josep de Serra per a un públic escolar. La proposta serà un quintet de vent format per músics de les dues bandes de la localitat. El programa estarà integrat pel conte musical Pere i el Llop de Sergei Prokofiev.

Així, els integrants de les bandes de música de la localitat que també participen en l’organització del festival podran acudir a les diferents classes magistrals de cambra que s’han programat durant tota la setmana.

Els espais escènics
Els concerts del festival els celebrarem a diferents llocs representatius del municipi, des de la remodelada Casa de la Cultura, l’església parroquial de la Mare de Déu dels Àngels, plaça Sant Isidre als peus de la torre del Senyor i l’esplanada de l’ermita de Sant Josep i la Creu, al costat de la torre de l’Ermita que al capvespre ofereix unes vistes imponents de la Serra Calderona.

Reserves:
Encara que l’entrada és gratuïta, l’aforament és limitat. Reserva de cadires a l’Oficina de Turisme.: 961688443 961688404