ACTUALIDAD

Noticias

Serra celebra les II jornades gastronòmiques de la carabassa

El certamen se celebra del 21 d’octubre al 4 de novembre

Serra acollirà del 21 al 4 de novembre les segones jornades gastronòmiques: carabassa, tradició i innovació. En aquesta segona edició participaran 9 empreses locals: 7 bars i restaurants i 2 comerços. Les jornades també inclouran el 3r Concurs Nacional d’Olla amb carabassa Vicente Granero Vila de Serra i la versió local del concurs. A més a més, hi haurà una vesprada de degustacions amb concurs de decoració de carabasses.

Amb la celebració d’estes jornades gastronòmiques i els concursos “volem fomentar el consum als nostres establiments que ofereixen qualitat i proximitat. Al mateix temps volem donar a conéixer i recuperar l’olla amb carabassa, plat tradicional de la gastronomia de Serra” manifesta l’alcaldessa, Alicia Tusón.

D’aquesta manera i durant dos caps de setmana els comerços i restaurants oferiran a les seues cartes o en la seua oferta, productes on la carabassa serà la protagonista. Una fruita de tardor molt arrelada a la cultura popular. Els comerços que participen són: Forn San Joaquín i Carns Aliaga. A elles se sumen set bars o restaurants que oferiran diferents plats o menús amb carabassa: Restaurant Casa Granero, Restaurant Chaparral, Bar restaurant Descanso, Restaurant la Garrofera, Bar Poliesportiu i Cerveceria Porta Coeli.

El 30 de setembre se celebrarà la III edició del Concurs Nacional d’Olla amb Carabassa Vicente Granero Vila de Serra en el qual participaran 12 restaurants i el dia 4 se celebrarà la versió local del certamen amb el II concurs popular. El dia 31 hi haurà una vesprada de degustacions en la qual participaran els restaurants i comerços adherits a les jornades i un concurs de decoració de carabasses per als més menuts.

En paraules de l’alcaldessa: “Les jornades són el fruit del treball de totes i tots per oferir experiències singulars i autèntiques, que facen valdre el nostre patrimoni cultural en tota l’extensió de la paraula.” Aquesta cita gastronòmica va nàixer l’any passat per enfortir les empreses turístiques i comerços d’aquesta localitat enclavada al cor de la Serra Calderona.