ACTUALIDAD

Noticias

Serra aprova el primer protocol contra la violència de gènere

El protocol adjunta un circuit d’actuació en cas necessari

L’ajuntament de Serra ha impulsat la redacció i implementació d’un protocol municipal contra la violència de gènere. En ell es detallen unes pautes comunes d’actuació per a tota la ciutadania i on s’especifiquen els recursos disponibles del municipi.

El protocol té l’objectiu de què Serra es convertisca en un espai segur i inclusiu. “Estes directrius ens faran tindre més consciència de la problemàtica i saber com actuar en cas d’haver de fer-ho. És una molt bona ferramenta per al nostre poble”, detalla Alicia Tusón, alcaldessa de Serra.

Per a comprendre els factors de risc i les situacions en què cal posar més atenció a Serra es van implementar ferramentes de recollida d’informació com és un qüestionari en línia i a peu de carrer per a poder entendre el context i conéixer la realitat del municipi.

El document exposa en quines situacions quotidianes caldria activar el protocol, a més d’un circuit d’actuació complet; també detalla la informació necessària sobre la denúncia: on es presenta, com es tramita i quin és el procediment.

La’elaboració del protocol ha estat finançada per la Diputació de València dins la convocatòria d’ajudes als ajuntaments adherits a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere.