ACTUALIDAD

Noticias

Entrega del primer gos en adopció

L’Ajuntament de Serra ha fet entrega, per primera vegada, d’un gos en adopció. La gestió de les adopcions dels animals errants passa a ser municipal arran l’entrada en vigor de la nova llei de Benestar Animal.Un nou marc legal que obliga els consistoris a fer una gestió responsable dels animals que es troben dins el terme municipal.

En paraules de l’alcaldessa, Alicia Tusón: “Serra es posa a l’avantguarda de la nostra comarca en temes de benestar animal. Ens hem posat a treballar des de primera hora adaptant-nos ràpidament a la nova llei tot i que no ens obliga fins al 2025.”

Per este motiu, el consistori ha signat dos convenis de col·laboració amb l’empresa Connencting Dog i la clínica veterinària 13 d’Abril. Connecting Dog s’encarrega de replegar els animals errants, l’ensinistrament i procés d’acollida i adopció i la clínica veterinària del seguiment sanitari, esterilització o vacunació dels gossos.

En cas que estiguen cansats i tignuen xip, els animals errants que són capturats passen a l’espai municipal habilitat per fer entrega al propietari de la mascota. En cas que no tinguen xip identificatiu passen a una residència fins que troben casa d’acollida o família adoptiva.

El consistori compta amb protocol de gestió d’adopció d’animals errants i de recollida. A més a més, està gestionant una subvenció de 91.000 € per al control de les colònies felines al terme municipal. També s’està treballant per adaptar al web municipal un nou espai de benestar animal que inclourà els animals en adopció.