ACTUALIDAD

Noticias

Nova senyalització dels recursos naturals i patrimonials de Serra

L’Ajuntament de Serra ha realitzat tasques de reposició i manteniment de la senyalística dels recursos turístics de caràcter natural y patrimonial amb què compta el municipi amb l’objectiu de crear una xarxa de senyalització unificada i homogènia. D’aquesta manera s’ha procedit a la renovació de molts senyals indicadores de direcció i d’ubicació al llarg de tot el terme municipal enclavat al cor de la Serra Calderona.

La intervenció ha permés canviar un total 35 senyals d’ubicació i direcció a més de 23 postes i una balisa. Els nous senyals segueixen la imatge de les rutes creades en els últims anys d’acord amb la senyalització dels parcs naturals de la Comunitat Valenciana. La instal·lació s’han realitzat principalment a les pistes forestals que condueixen a miradors, fonts i a altres recursos patrimonials com ara el Castell i la cartoixa de Portaceli o el Ventisquer de Rebalsadors.

En paraules de l’alcaldessa Alicia Tusón, amb aquesta senyalització “volem que el veïnat siga conscient del valor del nostre patrimoni i que les persones que ens visiten tinguen una experiència més satisfactòria quan estan al nostre poble.”

En total, vora 13.000 € d’inversió que s’han sufragat amb fons propis i dos subvencions de la Diputació de València i de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per a la promoció del valencià, Paral·lelament també s’ha realitzat el manteniment de la senyalística en les rutes senderistes i els recursos turístics.

Augment de visitants

D’altra banda, les xifres de persones que han visitat la Tourist Info han continuat creixent durant el passat 2021. Així durant els 5 primers mesos de l’any ja es van superar les visites que vam tindre durant el 2019, 2970 persones van passar fins al 30 de maig enfront de les 2724 de tot el 2019. Una tendència que es va relaxar a l’estiu i a la tardor i que ha donat un resultat total de 4785 persones durant el 2021.