ACTUALIDAD

Noticias

L’ajuntament rehabilitarà l’ermita de Sant Josep i la Creu

L’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, ha signat amb la parròquia de la Mare de Déu dels Àngels un compromís per dur endavant les obres de rehabilitació i restauració de l’ermita de Sant Josep i la Creu, edifici del s. XIX, declarat Bé de Rellevància Local i que es troba en una greu situació de pèrdua d’estabilitat estructural.


“Amb la signatura d’este document, ratifiquem la voluntat de recuperar i conservar el patrimoni històric i cultural del municipi i l’ermita no podia quedar-se fora.” Manifesta l’alcaldessa, Alicia Tusón. “És el primer pas per poder escometre unes obres molt necessàries de restauració d’este edifici que es troba en un marc incomparable” afegeix.


El conveni de col·laboració entre les dos parts es va signar com una addenda al primitiu conveni de 2006 que va permetre la rehabilitació integral del singular calvari amb què compta la localitat enclavada al cor de la Serra Calderona. L’ermita es troba dins de l’àrea d’influència de la torre de l’Ermita, monument BIC recentment rehabilitat i que es preveu que en breu puga obrir-se al públic.


Gràcies a este conveni signat entre l’ajuntament i la parròquia de la localitat, es cedeix l’ús i disponibilitat de l’ermita per poder escometre les obres de restauració del Bé de Rellevància Local. El projecte de restauració de l’ermita ja està redactat i preveu com a intervencions més urgents actuar sobre l’estabilitat estructural de l’edifici: cimentació, escletxes a les parets i teulada.


Amb esta rehabilitació “recuperarem per a la ciutadania l’ús d’un edifici molt important en les tradicions i celebracions locals” subratlla l’alcaldessa de Serra. El conveni també preveu que després de la restauració es puguen realitzar altres activitats culturals sempre que no “interferisquen amb el culte o siguen contràries a l’Església Catòlica” diu l’addenda signada.