ACTUALIDAD

Noticias

La 48a Pujada al Garbí arriba este cap de setmana

Ja està tot a punt per a celebrar este cap de setmana la 48 edició de la Pujada al Garbí. La mítica prova degana de l’automobilisme valencià s’ha presentat este matí a l’Ajuntament de Serra. Una edició que comptarà per primera vegada amb un microbus que acostarà a l’afició des de la població fins al port de l’Oronet.L’autobús eixirà des de l’Ajuntament de Serra i per la CV-310 arribarà fins al port de l’Oronet, a l’encreuament amb la CV-3341. El microbús farà el trajecte ininterrompudament entre les 6:00 i les 11:00 hores del matí. Així ho ha anunciat Manuel Durán durant la presentació de la prova.
47 participants disputaran la mítica pujada al Garbí el pròxim diumenge. La mànega de prova i les de competicions eixiran des del Toxar al terme municipal de Torres Torres per a acabar al pla de les Llomes ja en terme municipal de Serra, als peus del Garbí. La CV-310, a l’altura del quilòmetre 22.9, abans del restaurant Sant Antoni, i la CV-3341 estaran tallades al trànsit des de les 6.00 del matí.
La localitat de Serra acollirà dissabte de vesprada la verificació tècnica i administrativa dels vehicles des de les 16.00 hores al barranc de Clara, al costat del Poliesportiu Municipal Héctor Catalá. Fins a les 21.00 hores estarà instal·lat el parc d’exhibició de vehicles perquè l’afició puga veure de prop els automòbils que hi participen en esta 48a edició de la pujada al Garbí.
“Ens sentim orgullosos d’acollir un esdeveniment que li dona prestigi al nostre poble i ens situa com a referents de l’automobilisme de muntanya en la Comunitat Valenciana. Una activitat que és part de la nostra identitat cultural i que hem de protegir i promoure” comenta l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón.
La presentació als mitjans ha contat també amb la presència del president de l’Escuderia Bengala i director de carrera, Manolo Durán que organitza la competició i del vicepresident de la Federació Valenciana d’Automobilisme Javier Viciano així com l’alcaldessa de Torres Torres, Amparo Bolos. Manolo Durán, després d’apel·lar a què l’afició es col·loque en llocs segurs i que respecten l’entorn del parc natural ha llançat el repte de treballar conjuntament perquè la prova puga estar dins la Copa d’Espanya d’Escuderies de Motaña per a la 50a edició que se celebrarà en 2024.