ACTUALIDAD

Noticias

Comença a caminar el I Pla d’Infància i Adolescència

Durà aparellat la creació del Consell Local

L’Ajuntament de Serra posa en marxa el I Pla d’Infància i Adolescència. Una iniciativa destinada a millorar el present i el futur de les noves generacions del municipi. El projecte concebut com una estratègia integral, representa un pas ferm cap a la creació d’un entorn més afavoridor per al desenvolupament de la joventut.

Amb un enfocament participatiu i inclusiu, el Pla implica directament a les xiquetes, xiquets i adolescents en la definició i implementació d’accions. “Sabem que tenim la responsabilitat de construir un futur més brillant i prometedor per a les pròximes generacions, i este Pla és un pas molt important”, detalla Borja Martínez, regidor d’Educació, Infància i Joventut.

El Pla d’Infància i Adolescència de Serra té diferents parts entre les quals destaca un exhaustiu diagnòstic social acompanyat d’un informe de la situació actual de la infància al nucli urbà i urbanització Torre de Portaceli. També inclou diversos processos participatius per a recopilar informació rellevant de totes les persones vinculades amb la infància i l’adolescència del municipi, amb un pla d’acció meticulosament elaborat que contemplarà les intervencions necessàries en els pròxims anys.

D’esta manera, i per garantir l’èxit de la iniciativa es crearà un Consell Local de la Infància i Adolescència destinat a estimular la participació activa. La setmana passada es va reunir la comissió tècnica de coordinació (en la imatge) que ha aprovat l’esborrany del reglament per poder constituir el consell.