ACTUALIDAD

Noticias

Visita de Mireia Mollà a Serra

La consellera d’Agricultura i Transició Ecològica, Mieria Mollà, ha visitat este matí la planta de biomassa de Serra. Este projecte de l’Ajuntament de Serra de transformació de biomassa en pèl·lets és pioner a l’estat i és un referent en la gestió forestal sostenible municipal.

L’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Vicky Ibáñez, i l’equip de l’àrea han mostrat a la consellera la planta de biomassa. Han fet un recorregut per les instal·lacions on es converteixen les restes dels treballs silvícoles en pèl·lets que després es consumeixen a les calefaccions dels edificis municipals com la casa consistorial, el col·legi públic Sant Josep i l’Escoleta Infantil Municipal. L’excedent és comercialitzat entre el veïnat.

Després de la visita a la planta, l’alcaldessa i la corporació municipal ha rebut a la consellera i a tot l’equip de la conselleria que celebra a Serra estos dies un seminari intern per fer balanç de la gestió i marcar els nous reptes a seguir. Alicia Tusón ha explicat les línies de treball en matèria de gestió forestal i agricultura que du endavant el consistori i ha demanat el suport i més inversió per part de l’administració autonòmica. “Estem fent els deures, però necessitem la vostra ajuda. Soles, no podem” ha manifestat.

Per la seua banda, Mireia Mollà, ha subratllat que Serra és un “referent” en matèria ambiental i ha remarcat que l’administració autonòmica també necessita dels ajuntaments. Els consistoris van a ser els “grans protagonistes en estos moments i durat els pròxims 10 anys en les transformacions” que es van a realitzar al territori, ha afegit.
Este matí també han acudit a la solta d’ofegabous a la muntanya de Rebalsadors. Un projecte de recuperació d’este amfibi en perill d’extinció en el que l’Ajuntament de Serra col·labora amb el Parc Natural de la Serra Calderona i l’Oceanogràfic.