ACTUALITAT

Noticies

Un museu de l’oli per a Serra. Les obres en una antiga almàssera albergarà el museu

L’Ajuntament de Serra està treballant en la recuperació d’una antiga almàssera per crear el futur Museu de l’Oli. Les obres de recuperació de l’espai estan ja molt avançades, quasi a punt de concloure.

L’alcaldessa de Serra ha visitat este espai per conèixer de primera mà com es desenvolupen les tasques de conservació de l’almàssera ubicada al carrer de la Pilota a un edifici de finals del s.XIX i que va cedir la família Domingo Fos a l’ajuntament mitjançant un conveni el passat mes de febrer. Una inversió que ronda els 30.000 euros per ficar en valor este patrimoni etnològic que es cedeix durant 10 anys, prorrogables.

“Esta actuació està dins de l’estratègia que l’Ajuntament de Serra s’ha marcat per recuperar el nostre ric patrimoni” comenta l’alcaldessa, Alicia Tusón. “Serra ha tingut una llarga tradició en l’elaboració d’oli d’oliva d’una excel·lent qualitat” afegeix. La localitat va tindre dotze almàsseres ubicades al casc urbà. Després de 30 anys, la cooperativa de les muntanyes de Serra ha recuperat l’elaboració d’oli al municipi i s’ha convertit ja en un producte guardonat.

El museu de l’Oli estarà situat al centre de la població, entre l’església i la torre del Senyor. El nou equipament que es vol convertir en un producte turístic que unisca el museu amb la qualitat de l’oli de Serra es troba dins de la Ruta de les Escultures, un itinerari turístic que fica en valor el patrimoni cultural, etnològic i monumental del municipi que en dos anys ha provocat que es doble l’interés pel casc urbà de les persones que visiten Serra.