ACTUALIDAD

Noticias

Subvenció europea de 170.000 € per impulsar la planta de biomassa

El municipi és pioner en la gestió forestal sostenible i la transformació en pèl·let

L’Ajuntament de Serra impulsa el seu projecte pioner en l’àmbit municipal de gestió de la biomassa i transformació en pèl·let amb una subvenció europea de 170.000 €. La inversió serà possible gràcies al projecte València Biovaloriza, una iniciativa de la qual forma part amb altres cinc socis, amb l’objectiu comú de previndre incendis a través de la valorització dels productes forestals.

Esta acció dins del projecte “València Biovaloriza” vol optimitzar la capacitat de les muntanyes per a generar activitat econòmica en zones rurals al mateix temps que reduïx el risc d’incendis forestals i augmenta la resiliència del territori. Tot, a través d’una gestió forestal sostenible en la qual el municipi de Serra, en el cor de la Serra Calderona, fa anys que treballa.

En paraules de l’alcaldessa, Alicia Tusón: “Estem d’enhorabona perquè rebre esta subvenció suposa un nou impuls per a la nostra planta de biomasa. L’ajuda permetrà més personal, treballar en la qualitat i certificació del producte i assentar les bases per a la creació d’una empresa pública.” Tusón afegeix: “Som un municipi pioner i referent en esta matèria. La gestió forestal és vital per previndre incendis forestals i per això continuem treballant en este projecte d’economia circular.”

El projecte València Biovaloriza amb un pressupost total d’1.995.000 €, del qual la Fundació Biodiversitat finança el 95%, està liderat per la Diputació de València al costat d’altres 5 socis: la Universitat Politècnica de València, els ajuntaments de Serra i Llíria i les mancomunitats de Camp de Túria i interior Terra del Vi.
València Biovaloriza compta amb el suport de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (*PRTR), finançat per la Unió Europea-Next GenerationEU. Este projecte per a la promoció de la bioeconomía lligada a l’àmbit forestal i la contribució a la transició ecològica es durà a terme durant les anualitats 2024 i 2025.