ACTUALIDAD

Noticias

Recuperem el parlar dialectal del municipi amb un cal·ligrama

L’Ajuntament de Serra ha iniciat un projecte de recuperació i dinamització de les paraules més locals i genuïnes del municipi. L’objectiu és revitalitzar el parlar dialectal de la localitat enclavada al cor de la Serra Calderona, fer valdre les paraules més pròpies del poble i donar-li visibilitat a través d’un cal·ligrama amb un objecte o monument emblemàtic.

El projecte pretén cartografiar la memòria lingüística i ajuntar esforços perquè les noves generacions usen el valencià dels seus iaios, el reivindiquen i l’immortalitzen. Amb el llistat de paraules que es repleguen es farà un estudi lingüístic i es plasmarà a mode cal·ligrama en un dibuix que qualsevol persona de la localitat podrà reconéixer.

En paraules de l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón: “Volem que els serrans i les serranes se senten orgulloses de les paraules que hem heretat, que es conserve i valore el parlar de la nostra localitat i servisca per a estimar més la llengua del poble.”

Esta activitat de recerca de paraules, cançons, dites i la seua visibilització posterior s’emmarquen dins les accions del Pla de Normalització lingüística que du endavant l’Ajuntament de Serra gràcies al suport de la Diputació de València. Una proposta que gestiona i assessora l’empresa Lola Terreta i que permetrà donar-li difusió a través de samarretes, bosses, llibretes o carpetes.

Perquè este projecte siga tot un èxit “és molt important la participació de totes i tots” comenta Tusón. Per això fa una crida a la col·laboració perquè totes les persones facen memòria i aporten les seues paraules, dites, acudits, cançons populars i les facen arribar a través del correu turismo@serra.es.