ACTUALIDAD

Noticias

Serra obri el Museu de l’Oli al carrer de la Pilota

El Museu de l’Oli ja és una realitat. Ahir divendres, 28 de maig s’obriren les portes per primera vegada de l’almàssera que ha rehabilitat l’Ajuntament de Serra per a convertir-la en Museu de l’Oli. La nova infraestructura està situada al carrer de la Pilota, a un edifici de finals del s.XIX i que va cedir la família Domingo Fos al consistori mitjançant un conveni en febrer de l’any passat. De la intervenció sobre l’espai i la restauració s’han encarregat dos empreses del municipi.

La inauguració-visita d’este nou espai s’ha realitzat seguint totes les mesures covid19, de manera escalonada, en grups de 10 persones, durant ahir i hui. Els primers a poder gaudir de l’almàssera ha sigut la família propietària de l’immoble, la corporació municipal i la junta directiva de la Cooperativa Agrícola de les Muntanyes de Serra. Durant el dia de hui, han anat passant els diferents col•lectius i associacions de la localitat. En pocs dies es realitzaran unes jornades de portes obertes per tal que el veïnat puga conéixer el nou equipament.

“Esta actuació està dins de l’estratègia que l’Ajuntament de Serra s’ha marcat per recuperar el nostre ric patrimoni etnològic i monumental” comenta l’alcaldessa, Alicia Tusón. L’Ajuntament ha invertit al voltant de 30.000 € per posar en marxa esta infraestructura en un municipi que compta amb “una llarga tradició en l’elaboració d’oli d’oliva d’una excel•lent qualitat” afegeix Tusón. De la intervenció sobre l’espai i la restauració s’han encarregat dos empreses del municipi.

De fet, la localitat va tindre dotze almàsseres ubicades al nucli urbà durant bona part del passat segle. Després de 30 anys, la cooperativa de les muntanyes de Serra ha recuperat l’elaboració d’oli al municipi i s’ha convertit ja en un producte guardonat.

El museu de l’Oli està situat al centre de la població, entre l’església i la torre del Senyor. “A partir d’ara el Museu de l’Oli serà un reclam més perquè les persones que ens visiten coneguen el nostre patrimoni” manifesta l’alcaldessa. El nou equipament vol convertir-se en un producte turístic que unisca el museu amb la qualitat de l’oli de Serra es troba dins de la Ruta de les Escultures, un itinerari turístic que posa en valor el patrimoni cultural, etnològic i monumental del municipi que en dos anys de funcionament ha provocat que es doble l’interés pel nucli urbà de les persones que visiten Serra.