ACTUALIDAD

Noticias

Serra ja té plantada la seua falla

El poble de Serra ja té plantada la seua falla. L’ambient faller es va encetar ahir amb la plantà del monument obra de l’artista faller Jorge Navarro Doñate i que du per lema Serra Calderona. Fins al 8 de desembre es podrá contemplar el monument i disfrutar de diferents actes que s’han programat per a estos dies.

Serra ha estat un dels 30 municipis que no tenen tradició fallera seleccionats per plantar una falla que sufraga la Diputació de València per ajudar a la recuperació del Gremi d’Artistes Fallers, col·lectiu molt afectat per la pandèmia.

La figura central de la falla representa a Maria la Calderona, l’actriu del Madrid dels Àustria i amant del rei Felip IV , que acabà de bandolera a les nostres muntanyes i li donà nom a la serra. Una altra figura central retrata la torre del Senyor de la Vila. A més a més, les nostres muntanyes, el Castell o l’ermita també són protagonistes.

“El veïnat ha acollit amb molta expectació la plantà de la falla. Estem agraïts a l’artista faller, al gremi i a la Diputació de València per donar-nos l’oportunitat de poder tindre al nostre poble un monument faller”, comenta l’alcaldessa. “Una molt bona oportunitat per a vindre este pont a Serra. Disfrutar de la falla, la nostra gastronomia, patrimoni i natura”, afegeix.

Durant estos dies s’han programat diferents actes festius i culturals. Cercaviles per les bandes de Serra, el grup de tabal i dolçaina o una desfilada de gegants i cabuts. També s’han programat jocs tradicionals valencians i xocolatà per al públic familiar i un concert a càrrec d’Eva Dinora i Toni Cotolí on versiones clàssics de cantants valencians com Bruno Lomas, Nino Bravo o Seguridad Social.