ACTUALIDAD

Noticias

Serra compta amb una brigada Emerge per previndre riscos d’incendis

Serra compta per primera vegada amb una brigada Emerge per fer front als possibles riscos provocats per incendis. Des del mes passat, 5 persones conformen la brigada Emerge que realitza tasques de silvicultura preventiva previstes en el Pla Local d’Incendis Forestals i la neteja de barrancs per previndre avingudes. La brigada estarà treballant durant els pròxims 6 mesos.

D’aquesta manera s’actuarà en el manteniment de zones tallafocs, autoprotecció de la interfície urbà forestal o neteja de barrancs. Les intervencions tracten de reduir els riscos poblacionals derivats dels incendis forestals i de possibles avingudes d’aigua, afavorint la intervenció dels mitjans d’extinció.

“És una gran notícia que Serra compte per fi amb aquesta brigada que hem reivindicat des de fa anys. Som un municipi amb una massa forestal immensa que hem de gestionar i solament amb els recursos municipals és impossible” manifesta Alicia Tusón, alcaldessa de Serra. “Una reivindicació que hem vist acomplida i que consideràvem necessària i prioritària i que dona treball al veïnat”, afegeix.

Les brigades Emerge es financen a través d’una subvenció de LABORA, Servei valencià d’ocupació i formació per contractar persones desocupades. Una subvenció de 46.000 € que ha permés la contractació de 5 persones desocupades durant 6 mesos per mitigar i reduir el risc d’incendi forestal i inundació contemplats en el procediment d’emergències.