ACTUALIDAD

Noticias

Nomenen l’alcaldessa de Serra ambaixadora del Parc Natural de la Serra Calderona

El projecte de recuperació i divulgació de l’estepa de Cartagena ha valgut perquè l’alcaldessa de Serra, en representació de l’ajuntament, siga nomenada Ambaixadora del Parc Natural de la Serra Calderona per a este any. Un reconeixement que s’ha fet públic hui amb motiu del Dia Europeu dels Parcs Naturals i que reconeix a entitats i persones que col·laboren activament en tasques de conservació, educació i divulgació dels valors del parc natural.


“És una gran satisfacció el fet de rebre este nomenament per a un projecte de reintroducció d’este arbust en perill d’extinció. Una planta de la qual tenim ja 150 exemplars als nostres espais públics i que ja considerem nostra” manifesta l’alcaldessa.


Les plantacions d’estepa de Cartagena s’han realitzat, de moment, a 4 espais emblemàtics de la localitat com són la plaça del Castell, la plaça S.M. La Primitiva, casa consistorial i carrer de l’Era. Uns espais que estan dins de la ruta de les Escultures, un itinerari urbà que fica en valor el patrimoni monumental, etnològic i cultural del municipi. A més a més, al costat de les plantacions s’han instal·lat cartells informatius per a fer més difusió del projecte entre el veïnat i persones que visiten la localitat. També s’ha elaborat material divulgatiu que està a l’abast dels usuaris a la Tourist Info.


L’Ajuntament de Serra treballa en este projecte juntament amb el Centre d’Investigació i Experimentació Forestal de la Comunitat Valenciana (CIEF), l’oficina del Parc Natural i el CEIP Sant Josep de Serra. Precisament el col·legi també és una part molt important de l’activitat. Professorat i alumnat tenen les seues plantacions al recinte escolar.
Amb el programa “M’agrada l’estepa de Cartagena” es pretén implementar un projecte de conservació participatiu que pose en valor i ajude a difondre una espècie com l’estepa de Cartagena (Cistus heterophyllus subsp. Cartaginensis) que es troba en perill d’extinció a tot el món.