ACTUALIDAD

Noticias

Serra vibra amb la Fira de la Calderona i el Dia de la Cirera

Serra ha celebrat el 50é Dia de la Cirera durant aquest cap de setmana 4 i 5 de juny en un any en què la Fira de la Calderona Dia de la Cirera ha estat reconeguda com a festa d’interés turístic autonòmic de la Comunitat Valenciana. Un esdeveniment que es recupera dos anys després com a conseqüència de la pandèmia i que ha omplit d’artesania, gastronomia, tradició, música, teatre i tota l’oferta comercial les places i carrers de Serra.

L’acte central de la festa es va celebrar diumenge amb el tradicional repartiment de cireres per a totes les persones que es van desplaçar fins a la plaça de la S.M. La Primitiva. Un acte que va comptar amb l’assistència, de la Consellera de Participació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, el vicepresident, Carlos Fernández Bielsa, el sotssecretari d’Hisenda, Daniel González Serisola i un bon nombre d’alcaldesses i alcaldes i regidories de pobles de la comarca com Nàquera, Bétera, Olocau, Marines, Llíria, Benaguasil, Benissanó, Domeño, que van acompanyar la corporació presidida per l’alcaldessa Alicia Tusón.

L’alcaldessa 
Dissabte es va retre homenatge a les persones que fa 50 anys van celebrar el primer dia de la Cirera un 31 de maig de 1972 des del Centro de Iniciativas y Turismo de Serra. Una exposició amb fotografies d’estos 50 anys ha estat present durant tot el cap de setmana de fira en una plaça on també van estar presents les oficines de turisme de Nàquera, Olocau, Altura, Gàtova, Marines, la Mancomunitat Camp de Túria i l’oficina del Parc Natural de la Serra Calderona al costat de la Tourist Info de Serra.

La música va ser la protagonista durant tot el dissabte on el grup de Tabal i Dolçaina va celebrar la seua tradicional trobada. El grup Carraixet va actuar de vesprada i el grup local de batucada, Baketa batuca va tancar la programació. El teatre va estar present també als carrers amb la representació dels micro teatres dedicats a la Calderona, l’actriu i amant de Felip IV que va donar nom a la serra.

Durant el dissabte també es va procedir a la inauguració de la ruta del Gos de Sant Roc, un itinerari singular promogut per l’associació benèfic cultural Sant Roc que transcorre pels carrers menys transitats de la població. Carrers sinuosos i amb l’encant que els dona la nostra tradicional pedra de rodeno.

El teixit associatiu local també ha estat present i actiu a la Fira de la Calerona. Un gran treball de totes i tots. Des del consistori es vol agrair la col·laboració de tanta gent perquè tot fora un èxit, des dels col·lectius locals, passant per Protecció Civil Serra i tota la plantilla de les diferents àrees de l’Ajuntament que han treballat de valent durant les últimes setmanes.