ACTUALIDAD

Noticias

La Fira situa a Serra en el centre neuràlgic de la Serra Calderona

La dihuitena edició de la Fira de la Calderona ha comptat amb nombroses activitats per a tots els públics

Durant este cap de setmana Serra s’ha situat en el centre neuràlgic del parc natural de la Serra Calderona, després de celebrar la 18a edició de la Fira de la Calderona i 52 Dia de la Cirera, festa d’interés turístic autonòmic.
Esta important trobada intercomarcal mostra l’aparador de l’oferta turística, gastronòmica i comercial tant d’esta localitat del Camp de Túria, com la de la resta dels municipis que conformen el territori Calderona, tres comarques Alt Palància, Camp de Túria i Camp de Morvedre entre les províncies de València i Castelló.
Amb una programació variada per a tots els gustos i públics, durant estos dos dies la música ha sigut una de les grans protagonistes, amb actuacions del grup de Tabal i Dolçaina i la batucada del grup Baketa Batuka, Rascanya o el grup de Danses Aliguetes.
Unes activitats que també han comptat amb més de cent llocs d’artesania, mercat de productes del comerç local i d’altres llocs, tallers i teatre de carrer amb Maria la Calderona, o visites guiades al Museu de l’Oli i la Torre de l’Ermita. A més de demostracions de forja ibera, tallers d’espart o un taller per a reconéixer les petjades dels animals de la serra. Tota una concentració d’actes per a impulsar el patrimoni de la localitat.
En paraules de l’alcaldessa, Alicia Tusón: “Hem rebut amb els braços oberts a totes les persones que han volgut gaudir i conéixer nostra*Fira de la Calderona-Dia de la Cirera, una festa que posa a la nostra localitat com un destí de turisme de naturalesa, gastronòmic i cultural.”
En l’acte central del dia de la cirera celebrat diumenge, la reina de les festes, Marina Domingo, i la seua Cort d’Honor van obsequiar a les persones visitants, com la delegada del govern de la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, el secretari d’estat de Política Territorial, Arcadi España, la vicepresidenta segona de la Diputació de València, Remedios Mazzolari o diputades i diputats, amb una cistelleta de cireres, fruit típic de Serra, al qual se li continua retent homenatge este dia a pesar que s’haja convertit en un cultiu escàs.