ACTUALIDAD

Noticias

La Fira de la Calderona-Dia de la Cirera ja és festa d’interés turístic autonòmic

La Fira de la Calderona-Dia de la Cirera de Serra ha estat declarada festa d’interés turístic autonòmic de la Comunitat Valenciana per la Generalitat Valenciana. El reconeixement arriba en un any en què el Dia de la Cirera compleix la seua 50a edició i la Fira de la Calderona la 16a. La festa se celebrarà el 4 i 5 de juny, després de dos anys de parada com a conseqüència de la pandèmia.

El Dia de la Cirera va nàixer per promoure el producte més típic de Serra, la cirera. Un producte que ha anat perdent pes com a conseqüència de l’abandonament dels oficis tradicionals de la serra i que ha anat evolucionant per enmarcar-se dins de Fira de la Calderona que és el gran aparador de l’oferta turística, gastronòmica i comercial de la localitat de Serra, enclavada al cor de la Serra Calderona.

“Acollim la distinció amb molta alegria i il·lusió en un any en què celebrarem 50 anys de festa. La Fira de la Calderona-Dia de la Cirera és una de les millors projeccions que té Serra cap a l’exterior tant en sentit turístic com cultural. Una festa en la qual s’involucra tota la població per mostrar el millor de nosaltres”, manifesta l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón.

La Fira de la Calderona també vol mostrar els valors ambientals i culturals de la serra i el potencial turístic de tots els pobles que conformen el territori Calderona i que també tenen l’oportunitat d’estar presents a la fira per presentar tot els seus atractius. Tres comarques, Camp de Túria, Camp de Morvedre i Alt Palància, entre les províncies de València i Castelló, sota el paraigua del territori que conforma la Serra Calderona.

La programació de la Fira de la Calderona que la visiten cada any més de 7000 persones, doblant la població, és molt intensa. A més del mercat de productes locals i artesans es programen representacions i visites guiades, actuacions musicals, cercaviles, tallers d’oficis tradicionals, trobada de dolçainers i tabaleters i que té com a acte central el repartiment de cireres per a les persones que visiten la localitat.

El reconeixement ha eixit publicat hui al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i va ser notificat al consistori fa pocs dies. La declaració de la Fira de la Calderona –Dia de la Cirera com a festa d’interés turístic de la Comunitat Valenciana serà inscrita a al Registre especial de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d’interés turístic de la Comunitat Valenciana, secció primera.