ACTUALIDAD

Noticias

Inversió de 40.000 € per a pistes forestals

S’actua sobre 6 quilòmetres de la xarxa viària

L’Ajuntament de Serra inverteix més de 40.000 € en la reparació de dos pistes forestals de la xarxa viària del municipi enclavat al cor de la Serra Calderona. En concret la pista del Llentiscle i un camí a la zona de Potrillos.

Els treballs han començat esta setmana amb el condicionament de 4 km de la pista del Llentiscle amb la finalitat de garantir l’accessibilitat del veïnat i dels serveis d’extinció en cas d’emergència. Les tasques de reparació consisteixen en l’escarificat, refí, farciment amb obertura de cunetes i millora del ferm amb material procedent del mateix terreny. En unes setmanes, començaran les obres sobre vora 2 quilòmetres de la pista de Potrillos.

“És vital que per a un poble menut es mantinga esta línia de subvenció que ens permet dur endavant la reparació de pistes forestals cada any. El nostre terme municipal és molt gran i tenim molta feina per fer si volem mantindre en bon estat la nostra xarxa viària” manifesta l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón. L’alcaldessa afegix: “cada any anem reparant trams de diferents pises.”

Estes intervencions es financen gràcies al programa Reacciona 2022 de la Diputació de València per a prevenció d’incendis forestals i la gestió forestal sostenible. Unes ajudes que permeten l’arranjament de camins i pistes forestals i que en el seu apartat d’inversió també possibiliten la compra de ferramentes.

L’Ajuntament de Serra ha invertit 27.000 € en la compra de maquinària com ara una pala semi industrial i una forqueta de troncs per al tractor, recanvis per al manteniment de la planta de biomassa o 8 terminals Tetra per a la Policia Local o Protecció Civil.