ACTUALIDAD

Noticias

Instal·lació de 3 contenidors per a la recollida d’oli usat

Es millora un servei que arriba a tota la població del municipi

L’Ajuntament de Serra ha instal·lat 3 contenidors per a la recollida d’oli domèstic usat al nucli urbà i a la urbanització Torre de Portaceli. Es millora així i s’amplia un servei a tota la ciutadania, ja que fins ara la recollida d’oli s’oferia mitjançant l’ecoparc mòbil del Consorcio Valencia Interior. El consistori segueix implementant el seu Pla de Gestió de Residus.

Els contenidors estan localitzats als punts de reciclatge de l’avinguda Deula i davant de l’edifici de l’Ajuntament, al nucli urbà. En la urbanització Torre de Portaceli, les persones usuàries poden acudir a l’àrea de recollida selectiva del carrer Bétera, a l’entrada de la urbanització, al costat del control de seguretat.

En paraules de l’alcaldessa, Alicia Tusón: “Amb esta iniciativa donem servei a tota la població tant del nucli urbà com de la urbanització. Anem sumant iniciatives per gestionar millor els nostres residus i convertir-los en combustible ecològic.”

Per a la recollida de l’oli usat s’ha signat un conveni de col·laboració gratuïta amb l’empresa Reciclaceite 2012 S.L. D’esta manera l’oli arreplegat dels contenidors serà traslladat a una planta de tractament on es tractarà. Finalment, passarà a una planta de bio dièsel per poder ser convertit en combustible ecològic.

Esta acció està dins del Pla de Gestió de Residus que el municipi enclavat al cor de la Serra Calderona està implementant. Dos dels contenidors han estat finançats amb fons Next Generation, dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.