ACTUALITAT

Festival de música de cambra de la Calderona

Serra acull la primera edició del Festival de Música de Cambra de la Calderona del 15 al 31 de juliol de 2021. L’Ajuntament de Serra posa en marxa este esdeveniment amb set concerts, concerts educatius, classes magistrals i exposicions amb música que comptarà amb primeres figures del panorama musical de cambra tant internacional com de casa nostra. Comptarem amb 15 músics valencians, 10 músics estatals i 7 internacionals.

El fil conductor del festival és la música de cambra representada en multitud d’estils que van des del jazz al barroc, incloent-hi tota mena d’instruments i veus. La programació s’estén des de la música del s.XVIII fins a l’actualitat i destaca pel seu caràcter unificador i tolerant, sempre fent valdre la música creada des de l’entesa, la col·laboració i el respecte entre els músics i cap als compositors i el públic.

Un pilar fonamental del festival és la seua essència educativa i participativa. Vol tindre un fons social important , vol educar, formar i possibilitant espais de trobada des de la participació. Per este motiu el paper de les entitats musicals de la localitat serà fonamental per al desenvolupament del projecte.

Sota la direcció artística de Salvador Bolón, l’element principal del festival serà el cicle de 7 concerts en el que estaran representats diferents estils i que giraran al voltant d’una temàtica concreta que fomentarà la comprensió i divulgació com a element cultural i d’unió social. Des de l’amor a l’honestedat i la llibertat, i en diferents sonoritats com el classicisme del s. XVIII, la música moderna a través del jazz, el folk mediterrani i el folk llatí.

Els concerts i els intèrprets

El festival presenta una riquesa estilística i de programació molt destacada. Amb obres de compositors com Johannes Brahms, Clara Schumann, Maurice Ravel, Joseph Haydn, Matilde Salvador o Ludwig van Beethoven entre altres. És per això que comptem amb artistes de primera talla mundial, als quals avala la seua trajectòria internacional, les seues gravacions i una llarga llista de concerts i col·laboracions als escenaris més prestigiosos del panorama musical.
El violinista Philipp Grafin visitarà Serra com a colofó d’un Festival que vol ser un punt d’inflexió i asseure les arrels de la música de cambra a la localitat i al cor del seu veïnat i les persones que ens visiten. Comptarem amb Olatz Ruiz De Gordejuela, una de les més brillants joves violinistes de l’actualitat que estrena la seua condició de membre de la Gewandhausorchester, una orquestra amb 278 anys de tradició i de les més prestigioses del món.
Altres artistes que formaran part del festival venen de llocs tan destacats com l’Orquestra de la Ràdio de Berlín en el cas D’Alejandro Regueira, o el nostre emblema valencià de flauta i flautí, Paco Varoch, membre de la Mahler Chamber Orchestra, o músics de les dues grans formacions valencianes com són l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i l’orquestra de València.
Comptarem amb la intensa col·laboració de la prestigiosa pianista Noruega Benedicte Palko, i tindrem el talent emergent de Robindro Nikolic i el Trànsit Trio. De la mateixa manera comptarem amb el talent de Malwina Masternak i el seu grup que portaran a Serra el jazz més destacat de l’actualitat, que podrà escoltar-se tan sols un parell de dies abans al Festival de Jazz de Vitoria.

La fotografia i la música es donaran la mà també al festival de música de cambra en l’exposició fotogràfica acompanyada de música que Fred Lubeau realitzarà amb l’event Percepcions d’ací i d’allà: un viatge a través dels sentits

Les classes magistrals

Durant els dies de festival celebrarem classes magistrals de música de cambra, clarinet, flauta, violí o violoncel destinats als integrants de les entitats musicals de la localitat: S.M. La Primitiva i la Unió Musical de Serra. A més a més, estan previstos diferents concerts educatius amb l’alumant assistent a l’Escola d’Estiu de la localitat.

Els espais escènics

Els concerts del festival els celebrarem a diferents llocs representatius del municipi, des de la plaça de la S.M. La Primitiva, l’església parroquial de la Mare de Déu dels Àngels, plaça Sant Isidre, la Casa de la Cultura o la terrassa del Llar del Jubilat.

Reserves:

Aformaent limitat. Reserva de cadires a l’Oficina de Turisme.: 961688443 961688404