ACTUALIDAD
Noticias
El Restaurant El Racó de Meliana s’alça amb el V Concurs Professional d’Olla amb Carabassa – Vila de Serra
El Nou Rossinyol de Nàquera conquista el jurat amb el millor postre del certamen
El V Concurs Professional d’Olla amb Carabassa Vicente Granero – Vila de Serra, celebrat dilluns 20 d’octubre a la plaça de la S.M. La Primitiva, va ser tot un èxit, reunint destacats professionals de la gastronomia local i nombrosos visitants en una cita imprescindible dins de les IV Jornades Gastronòmiques de Serra 2025.
En la categoria d’olla amb carabassa, el primer premi va ser per al Restaurant El Racó de Meliana, que va destacar per l’equilibri entre tradició i tècnica, sorprenent el jurat amb un sabor profund i autèntic.
El segon premi va recaure en el Restaurant La Garrofera de Serra, mentre que el tercer lloc va ser per al Restaurant La Mar Salà de Cullera.
En la categoria de postre, el primer premi va ser atorgat al Restaurant Nou Rossinyol de Nàquera; el segon premi, al Restaurant Miguel i Juani de l’Alcúdia; i el tercer premi, al Restaurant El Mosaic de Meliana.
Este certamen forma part de les IV Jornades Gastronòmiques de la Carabassa, que se celebren fins al 26 d’octubre, i en les quals participen 9 establiments locals. En el concurs professional han participat 11 restaurants: Restaurant Nou Chaparral, Restaurant Miguel i Juani, Restaurant Binhui Food, Restaurant Juan XXIII, Restaurant Chef Amadeo, Restaurant La Garrofera, Restaurant El Mosaic, Restaurant Nou Rossinyol, Restaurant Racó de Meliana, Restaurant Bon Aire i Restaurant La Mar Sala.
El jurat, compost per una ama de casa coneixedora del plat i quatre xefs presidits per Fernando Navarro, va tindre la difícil tasca de valorar les propostes presentades en les dues modalitats del concurs: olla amb carabassa i postre amb fruita de tardor.
L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón Sánchez, qui va felicitar personalment els guanyadors i va destacar la importància de promocionar la gastronomia i els productes de la terra: “Estes jornades són una oportunitat única per posar en valor la nostra gastronomia i els nostres productes locals. Cada any, este esdeveniment ens demostra que tradició i innovació poden anar de la mà, oferint experiències culinàries que ens omplin d’orgull com a municipi”.
Les Jornades Gastronòmiques de Serra continuen consolidant-se com un espai de trobada i promoció de la cuina local, on tradició i innovació es combinen amb el talent dels professionals del sector. Les persones assistents van gaudir d’un ambient festiu, ple de sabors autòctons i activitats vinculades a la cultura i la gastronomia d’este municipi enclavat al cor de la Serra Calderona.