ACTUALIDAD

Noticias

Arriba la VIII Marató de Lectura carregada d’activitats per a totes les edats

Amb el taller d’escriptura creativa online amb l’autora Anna Moner han arrancat esta setmana les activitats de la VIII Marató de Lectura Camp de Túria Els Serrans. Una marató que canvia el seu format per passar a tindre diferents activitats durant varios dies però, mantenint la seua essència de fomentar la lectura entre totes les edats.

Els tradicionals concursos fotogràfics també arriben en les modalitats de Serra un poble que llig, Haikus i Bookface. Les obres es poden enviar al correu electrònic cultura@serra.es de l’1 al 20 d’octubre. L’exposició I votacions se realitzaran a la biblioteca del 25 d’octubre al 8 de novembre.

L’activitat de narració per a adults se celebrarà el 21 d’octubre a la biblioteca amb Sasa Guadalupe i el taller d’il·lustració de manga per a persones de 7 a 18 anys el 28 d’octubre a l’Espai Jove de la mà de Marta Isabel Simeón. Una nova activitat arriba també enguany, la Haikuexcursió, un passeig creatiu i guia, amb fotos idees, els cinc sentits i composició de haikus. Una activitat que durà endavant Ana Añón.

El 18 de novembre serà l’acte final de la marató amb l’actuació per a públic familiar de Cantacanalla i l’entrega de premis dels difernts concursos en un acte a les 12:00 hores que albergarà la plaça de la S.M. La Primitiva. Les persones guanyadores de les modalitats de Haikus i Bookface passaran a la final intercomarcal. El concurs intercomarcal de microrelats i dibuix, manga arribarà enguany a les seua cinquena i segona edició, respectivament.

La marató de lectura és un projecte intermunicipal entre les comarques de Camp de Túria i la Serrania i les poblacions de Marines, Olocau, Nàquera, Serra, Loriguilla, Casinos, Alcublas i Villar del Arzobispo. Un projecte que arriba al seu huité any gràcies al suport de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València a través del SARC que subvenciona les activitats.