ACTUALIDAD

Noticias

Serra intensifica la vigilància preventiva durant l’onada de calor

L’Ajuntament de Serra intensificarà la vigilància preventiva davant la situació excepcional de risc d’incendis forestals que anem a viure durant els pròxims dies. El municipi, al cor de la Serra Calderona, es prepara per a viure una situació extrema per l’onada de calor amb temperatures que fregaran els 40 graus i una humitat molt baixa que convertiran la muntanya en un polvorí.

L’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, ha celebrat este matí una reunió amb Policia Local, Protecció Civil Serra i el Grup d’Intervenció per coordinar tots els mitjans amb què compta el municipi davant la imminent publicació d’un decret de la Generalitat Valenciana que limitarà la mobilitat i activitats als espais naturals.
“Ens hem reunit per estar més coordinats si cal davant una situació extrema en la qual anem a intensificar la vigilància preventiva amb els mitjans que tenim” comenta l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón. “Estem treballant amb tots els efectius que tenim per fer front a una situació de risc extrem d’incendi forestal” afegeix.

De fet, Policial Local, brigada municipal de serveis, Protecció Civil i Grup d’Intervenció estan revisant tots els vehicles perquè estiguen a punt davant una emergència i revisant punts d’accés a l’aigua. A més a més, amb la col·laboració del Club de Caçadors Alto Pino s’han reomplit amb cent mil litres les basses d’ajuda a la fauna del Cierro, rodeno de Penya i Coves per si foren necessàries.

“Cal extremar les precaucions si volem disfrutar sempre del nostre entorn. Estos dies no podrem disfrutar de les nostres muntanyes. La seguretat de totes i tots és el més important” ha dit l’alcaldessa. Es preveu una altra reunió demà per valorar i posar en marxa les mesures excepcionals que adopte la Generalitat Valenciana i que afecataran a 12 espais naturals, entre ells a la Calderona, el pulmó verd de València.