ACTUALIDAD

Noticias

Serra intensifica la vigilància preventiva durant l’onada de calor

Share on facebook
Share on twitter

L’Ajuntament de Serra intensificarà la vigilància preventiva davant la situació excepcional de risc d’incendis forestals que anem a viure durant els pròxims dies. El municipi, al cor de la Serra Calderona, es prepara per a viure una situació extrema per l’onada de calor amb temperatures que fregaran els 40 graus i una humitat molt baixa que convertiran la muntanya en un polvorí.

L’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, ha celebrat este matí una reunió amb Policia Local, Protecció Civil Serra i el Grup d’Intervenció per coordinar tots els mitjans amb què compta el municipi davant la imminent publicació d’un decret de la Generalitat Valenciana que limitarà la mobilitat i activitats als espais naturals.
“Ens hem reunit per estar més coordinats si cal davant una situació extrema en la qual anem a intensificar la vigilància preventiva amb els mitjans que tenim” comenta l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón. “Estem treballant amb tots els efectius que tenim per fer front a una situació de risc extrem d’incendi forestal” afegeix.

De fet, Policial Local, brigada municipal de serveis, Protecció Civil i Grup d’Intervenció estan revisant tots els vehicles perquè estiguen a punt davant una emergència i revisant punts d’accés a l’aigua. A més a més, amb la col·laboració del Club de Caçadors Alto Pino s’han reomplit amb cent mil litres les basses d’ajuda a la fauna del Cierro, rodeno de Penya i Coves per si foren necessàries.

“Cal extremar les precaucions si volem disfrutar sempre del nostre entorn. Estos dies no podrem disfrutar de les nostres muntanyes. La seguretat de totes i tots és el més important” ha dit l’alcaldessa. Es preveu una altra reunió demà per valorar i posar en marxa les mesures excepcionals que adopte la Generalitat Valenciana i que afecataran a 12 espais naturals, entre ells a la Calderona, el pulmó verd de València.