ACTUALIDAD

Noticias

Serra celebra les IV Jornades Gastronòmiques de la carabassa

Del 18 al 26 d’octubre la carabassa serà la protagonista de les jornades

Serra es prepara per viure una nova edició de les seues jornades gastronòmiques. Del 18 al 26 d’octubre, la carabassa serà la gran protagonista de les IV Jornades Gastronòmiques “Carabassa: tradició i innovació”, una iniciativa que combina cuina, tradició, creativitat i activitats familiars al cor de la Serra Calderona.

Durant estos dies, un total de set bars i restaurants, un forn i una carnisseria del municipi oferiran menús i elaboracions especials amb la carabassa com a ingredient central. Els establiments participants són: Bar Restaurant Nou Chaparral, La Garrofera, Descanso, Cervesseria Portacoeli, Bar Jubilats,  Puerto Escondido, Restaurant Casa Granero, Forn San Joaquín i Carns Aliaga.

Les jornades inclouen també cites destacades com el V Concurs Professional d’Olla amb Carabassa Vicente Granero Vila de Serra, que se celebrarà el 20 d’octubre amb la participació de dotze restaurants. El programa s’obrirà el 18 d’octubre amb el IV concurs popular d’olla amb carabassa, i eixa mateixa vesprada hi haurà un tardeo gastronòmic amb degustacions a càrrec de les empreses participants, un concurs de decoració de carabasses i un contacontes per a xiquetes i xiquets. També hi haurà dos rutes guiades, la Calderona té nom de dona, el 18 de juliol i la ruta universal al Castell el 25, les dos amb inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme. 

L’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, ha destacat que “estes jornades gastronòmiques són una cita consolidada que posa en valor el producte de proximitat i reforça la nostra identitat cultural i culinària. Alhora, representen una oportunitat per dinamitzar el comerç i la restauració local i per atraure visitants que vulguen descobrir Serra a través de la seua gastronomia”.

Amb estes jornades, l’Ajuntament de Serra reafirma la seua aposta per la tradició i la innovació gastronòmica, tot convidant veïns, veïnes i visitants a gaudir d’una experiència única amb la carabassa com a fil conductor.

Vos deixem les propostes dels locals que participen en estes jornades gastronòmiques.