ACTUALIDAD

Noticias

Goya Gallery guanya el concurs d’olla amb carabassa

Doblet per al restaurant Chaparral de Serra i Mosaic de Meliana que guanyen el segon i tercer premi d’olla i postres

El restaurant Goya Gallery de València s’ha proclamat guanyador del III Concurs Nacional d’Olla amb Carabassa Vicente Granero-Vila de Serra que s’ha celebrat este matí a Serra, al cor del parc natural de la Serra Calderona. El restaurant Chaparral de Serra i Mosaic de Meliana han fet doblet i han quedat segon i tercer tant al concurs d’olla com a la modalitat de postre amb fruita de la tardor. Sequial 20 de Sueca ha obtingut el primer premi en la modalitat de postre amb fruita de la tardor.

La competició professional du el nom de Vicente Granero, referent gastronòmic de Serra i vol recuperar este plat típic de la gastronomia popular serrana: l’olla amb carabassa. El certamen està dins les II jornades gastronòmiques de la carabassa: tradició i innovació i s’ha pogut celebrar després d’uns anys de paró i en un any en què Granero acaba la seua vida professional i cedeix el testic a la seua dona, Mónica.

L’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón ha manifestat que “el certamen vol consolidar-se com un referent dels concursos gastronòmics” i que el municipi “treballa per donar una oferta molt variada al visitant i turista que ve al nostre poble a disfrutar de la natura, del patrimoni i com no, de la gastronomia.”

Els restaurants participants s’han donat cita a les 10:30 hores a la plaça de la S.M. La Primitiva per competir pel guardó. L’olla amb carabassa és un plat de la cuina tradicional serrana i té com a principal ingredient la carabassa. Fesols, creïlles, napicol i arròs acompanyen també este plat que es pretén fomentar i donar a conéixer.

Al certamen han competit 12 restaurants: Restaurant Juan XXIII de Benifaió; els restaurants de València, Binhui food, Can Valear i Goya Gallery; Chef Amadeo, de la platja de Gandia; Bon Aire d’El Palmar; Setaygues de Siete Aguas; El Racó i Mosaic de Meliana; Sequial 20 de Sueca i els restaurants de Serra La Garrofera i Chaparral.

Este concurs professional se celebra dins de les segones jornades gastronòmiques: carabassa, tradició i innovació. Una edició en la qual participen 9 empreses locals: 7 bars i restaurants i 2 comerços i que inclouen elaboracions amb la carabassa com a protagonista. La versió popular del concurs se celebrarà el pròxim 4 de novembre. A més a més, també hi ha un concurs de decoració de carabasses per a la gent més menuda.