ACTUALIDAD

Noticias

Colomer entrega a Serra el distintiu de la Fira de la Calderona-Dia de la Cirera com a festa d’interés turístic autònomic

L’alcaldessa i part de l’equip de govern han rebut al secretari autonòmic de Turisme qui ha firmat al llibre d’honor i ha destacat la dedicació del poble de Serra “per construir un model turístic respectuós amb l’entorn i les persones.” Després d’una xicoteta reunió de treball al voltant dels projectes turístics en què treballa el municipi amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana han visitat la torre de l’Ermita i han seguit part de la ruta de les Escultures, l’itinerari turístic que mostra el patrimoni monumental i cultural del municipi.

“Hem acollit aquesta distinció amb molta alegria i il·lusió en un any especial en què celebrem el 50 aniversari del Dia de la Cirera que s’emmarca dins la Fira de la Calderona que és el gran aparador de l’oferta turística, gastronòmica i comercial del poble” comenta Alicia Tusón. El Dia de la Cirera va nàixer per promoure el producte més típic de Serra, la cirera. Un producte que ha anat perdent pes com a conseqüència de l’abandonament dels oficis tradicionals de la serra i que ha anat evolucionant per emmarcar-se dins de Fira de la Calderona.

Durant tot el cap de setmana s’han programat activitats per a tots els públics. Artesania, mercat de productes, tallers, música o ludoteca tradicional. Com a novetat el museu de l’Oli també obrirà les seues portes en diferents horaris i es faran 8 representacions teatrals per donar a conéixer la figura de la Calderona, l’actriu i amant de Felip IV que va donar nom a la serra. També s’han programat dos exposicions commemoratives.

La Fira de la Calderona també vol mostrar els valors ambientals i culturals de la serra i el potencial turístic de tots els pobles que conformen el territori Calderona, tres comarques i dos províncies diferents. D’esta manera Altura, Gàtova, Olocau, Marines i Nàquera estaran presents a més de l’oficina del parc natural i la Tourist Info de la comarca de Camp de Túria.

La música tradicional també estarà present tot el dissabte amb diferents cercaviles a càrrec del Grup de Tabal i Dolçaina de Serra que celebrarà la seua tradicional trobada amb altres colles de diferents localitats. Dissabte també actuarà el grup Carraixet i la batukada del grup local Baketa Batuca.

El moment central del dia de la cirera se celebrarà diumenge a les 12.00 hores. Després de l’acte institucional, la regina de les festes, Marta Pérez, i cort d’honor obsequiaran als visitants amb una cistelleta de cireres, fruit típic de Serra que tot i que ja s’ha convertit en un conreu molt reduït se li continua retent homenatge.